top of page

Biografi

I 1967 fik jeg min første schnauzer "Nørgårds Jet", det blev starten til en livslang fasination af denne skæggede, morsomme, robuste, ubestikkelige og til tider noget krævende hunderace, som siden da, har været en del af min hverdag.
 
Som ung studerende, havde jeg min daværende schnauzer "Sessan" med på universitet til forelæsninger hver dag, hun løb ved siden af cyklen gennem morgentrafikken, og tilbragte veltilfreds dagen liggende på min jakke under stolen. Kom nogen for sent, fik de en kraftig påtale med fra "Sessan" hvorefter hun lagde sig stille ned igen. "Sessan" blev også den første i rækken af udstillings champions og Best In Show vindere.
 
I 1977 fik jeg mit første kuld hvalpe, og jeg var så heldig, at en af hvalpene "Sammy" havde udstillingspotentiale og blev dansk champion. Siden da, har jeg opdrættet et utal af topvindende hunde, fra 1986 uden kennelnavnet Rabjerg's, både danske og internationale champions, adskillige Årets Guldhund og en enkelt Verdens Vinder er det også blevet til.
 
Årets Guldhund i 2015 er også en Rabjerg hund, nemlig " Rabjerg's Moonlight Special"
kaldet "Whisky".
 
Det vigtigste i opdrættet er dog ikke udstillingstitler, men mental og fysisk sundhed, det med udstillingerne er et sjovt krydderi, men ingen kan leve med en smuk hund, hvis den ikke er velfungerende, hvorimod den sunde og stæke hund bliver et fremragende familiemedlem, selvom dens øre måske ikke sidder 100% korrekt.
 
Mens mine fire børn voksede op, gik jeg hjemme hos børn, hunde og heste, og kunne tillade mig at have en del schnauzere, huset var altid fuldt af mennesker og hundene var et naturligt omdrejningspunkt for hele familien. I dag er de alle voksne og kun Asger bor fortsat hjemme,sammen med sin dejlige schnauzer" Trøfle",så nu består familien af tre pony'er, nogle hyggelige staldkatte og mine fire dejlige schnauzervenner: "Duffy" alias DKCH, KBHV. KLBCH Mohners Insider Trade, "Pixie" alias Rabjerg's Sex on the Beach og ballademageren "Hasse" alias Möllerhaus Xmas Xclusive og  den yngste i flokken "Klejne" alias PrinsesseAmidala, samt naturligvis Asgers tro følgesvend "Trøfle".
 
Vi bor på en lille ejendom i syd Sjælland, hvor hundene og jeg nyder den skønne natur,så godt som hver dag går turen ud til skov og strand, hvor der er masser af plads til at boltre sig på. 
 
I dag opdrætter jeg kun omkring tre kuld på to år, alle hvalpe fødes i stuen og der bliver de, indtil de flytter hjemmefra. De vokseer op sammen med de andre hunde, er med ude at lege, når vejret tillader det. De kommer med på stranden, når de er omkring 6-7 uger gamle, hvor de oplever sandet på poterne og havet, for slet ikke at tale om køreturen dertil. De hilser på pony'erne og vænner sig til dem, ligesom naboens køer er en del af deres miljø. Der kommer stadig mange mennesker i hjemmet, både børn og voksne, samt andre hunde, så hvalpene møder et bredt udsnit af fremmede mennesker og dyr, og lærer at omgåes med dem.
 
Siden 1967 har der altid ligget en p/s schnauzer ved mine fødder, men ind imellem har jeg også opdrættet både sort schnauzer, dværgschnauzer og nogle få kuld riesenschnauzer, så jeg har erfaring med alle tre størrelser af schnauzere. For mig, er den ultimative hund en peber / salt schnauzer, og skulle du få lyst til at stifte bekendtskab racen, er du velkommen til at kontakte mig, jeg deler gerne ud af mine 50 års erfaring med, og kærlighed til schnauzeren.
 
 

Den mest vindende p/s mellem schnauzer i 2015 i DSPK

"Rabjerg's Moonlight Special"

"Pixie" og "Duffy" på stranden

Strand hygge

Kommer der nogen?

Hvalpegården

Vores skov

Familieskovtur

Her bor vi

Hvem kommer?

Må jeg spise med?

Asger og "Hasse"

"Hasse" 4 måneder

Til hundetræning

Så blev det forår

Café hygge

bottom of page